مسافران نوروزي از توقف در هر محلي براي خوردن غذا خودداري كنند

رييس انستيتو تغذيه و صنايع غذايي به مسافران نوروزي توصيه كرد براي اطمينان از سلامت آب، حدود 10 دقيقه آن را بجوشانند.

دكتر ناصر كلانتري در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران اظهاركرد: ‌مسافران نوروزي براي جلوگيري از بيمار شدن در طول سفر تمهيدات ويژه‌اي براي خود و خانواده خود انجام دهند.

وي با تاكيد بر اينكه مسافران در طول سفر بايد از سلامت و كيفيت آب آشاميدني مطمئن باشند، گفت:‌ بهترين روش براي سالم كردن آب، جوشاندن آن است.

رييس انستيتو تغذيه و صنايع غذايي كشور با بيان اينكه روش‌هاي مختلفي براي ضد عفوني كردن آب‌ وجود دارد، افزود: مسافران مي‌توانند در طول سفر با خود قرص‌هاي كلر داشته باشند و مطابق با دستورالعمل نوشته شده آب خود را ضد عفوني كنند.

وي با تاكيد بر اينكه مسافران نوروزي بايد از توقف در هر محلي براي خوردن غذا خودداري كنند، افزود: مردم بايد از مراكزي كه زير نظر دائم ماموران بهداشت است غذاي مورد نظر خود را تهيه كنند و از طرفي به ظاهر رستوران و رفتار و اعمال كاركنان آن مركز نيز توجه داشته باشند.

دكتر كلانتري با بيان اينكه استفاده از غذاي سرد بهترين ماده خوراكي در طول سفر است، به ايسنا گفت: نان، پنير، سبزي، خيار و گوجه فرنگي بهترين ماده غذايي در طول سفر است.

وي همچنين به مسافران نوروزي هشدار داد اگر در طول سفر غذاي پخته به همراه دارند حتما قبل از مصرف 10 دقيقه آن را بجوشانند.

رييس انستيتو تغذيه و صنايع غذايي كشور با اشاره به مصرف بالا و بي رويه آجيل در ايام نوروز گفت: ‌وجود نمك در آجيل‌ براي ميانسالان موجب افزايش فشارخون، بيماريهاي قلبي ـ عروقي و كليوي مي‌شود.

وي همچنين هشدار داد: مصرف يكباره و زياد آجيل در طول 15 روز با توجه به استفاده از رنگهاي خوراكي،‌براي سلامت بدن مضر است

دكتر كلانتري در ادامه به خانوا‌ده‌ها توصيه كرد كه در طول ايام نوروز از خوردن بيش از حد شيريني‌جات خودداري و سعي كنند بيشتر در ديد و بازديدها، از ميوه استفاده كنند.

دكتر كلانتري با اشاره به بيماريهاي ناشي از چاقي گفت: ‌افزايش مصرف شيريني‌جات و آجيل موجب افزايش وزن مي‌شود.